VAC Leuven (Diestsepoort 6)
Focus:
Het centrale thema van deze dag zijn de uitdagingen waar begeleiders in de hulpverlening anno 2023 tegenaan lopen. We zetten dialoog in als methode om binnen 3 thema’s deze verder te verkennen en daarrond in interactie te gaan:
• kwetsbaarheid en betrouwbaarheid
• basishouding
• beleid
De focus ligt op vertragen, de tijd nemen om het professioneel handelen binnen de jeugdzorg samen nader te bekijken. Vertrekkend vanuit gefilmde getuigenissen, vertellen de deelnemers in kleine groep hun eigen verhaal en delen ze good practices. Samen gaan we op zoek naar wat professionals in deze uitdagende tijd op die werkvloer kan doen blijven en naar wat jonge mensen kan aantrekken om te komen én dan ook te blijven.
Programma:
9 uur: ontvangst met koffie
9.30 uur: opstart van de dag door de organisatoren
10.30 uur: in thema-groepen getuigenissen bekijken, gevolgd door dialoogtafels
12.30 uur: middagpauze met lunch
13.30 uur: intermezzo door Stoomboot
14.15 uur: reflecties op de dialogen van in de voormiddag, oa door Carolien Vrijens (kinderrechtencommissaris)
moderator: Ria Goris
15.15-15.30: nabeschouwing door Rudi Roose als algemeen voorzitter COJ Vlaanderen
15.30-16 uur: afsluitend drankje en hapje
We hopen dat deze dag zuurstof zal geven aan de deelnemers én de dialoog in het plenaire gedeelte ook omgezet zal worden in mooie voorstellen om mee te nemen naar de werkvloer.
Zin om erbij te zijn? Schrijf je dan zeker in. De inschrijving is compleet bij overschrijving van de inschrijvingsprijs naar BE 39 0012 1608 1219, BIC GEBABEBB op naam van Contactcomité, met als mededeling ‘inschrijving studiedag 2023 + naam persoon’. De prijs bedraagt 25 euro voor leden COJ en 30 euro voor niet leden. Om de dialoog mogelijk te houden, zijn er max 90 plaatsen voorzien.
Deze dag kwam tot stand door samenwerking van het COJ Vlaams-Brabant en Brussel, de Eduacademie en Avansa Oost-Brabant.